Transfer – Integrated Management Models for Archaelogical Parks

01 februar 2020 – 31 jul 2022

U eri modernih tehnologija, velike zagađenosti životne sredine i nebrige o prirodi kao o niske samosvesti populacije, očivanje i razvoj arheoloških parkova na lestici prioriteta su na niskom nivou. Nedavna dešavanja u svetu podsetila su nas da kulturnu zaostavšinu i prirodna bogatstva moramo da čuvamo i pomognemo u njenom održavanju.

Evropski omladinski centar je prepoznao značaj i pridružio se velikom evropskom projektu koji upravo ima za cilj da osvesti važnost kulturne zaostavštine i sprovede održivi razvoj, da iskoristi prilike i unapredi rast njenog značaja.
Projekat ima za cilj da razvije i prenese zajednički model upravljanja arheološkim parkovima koji prevazilazi tradicionalni pristup očuvanja, da osvesti o važnosti kulturne zaostavštine i sprovede održivi razvoj, iskoristi prilike i unapredi rast njenog značaja. Zajednički model upravljanja biće testiran kroz pilot aktivnosti i sproveden u 6 arheoloških parkova: Urbs Salvija (Italija), Antigona (Albanija), Ptuj (Slovenija), (Dodona (Grčka), Omišalj i Šibenik (Hrvatska

Projekat TRANSFER – Integrated Management Models for Archaeological Parks realizuje Univerzitet Maćerata (Italija) sa partnerima iz regiona: Playmarche (Italija), Institut za arheologiju (Albanija), Horizont-Albanija, Grad Ptuj (Slovenija), Postgraduate School ZRC SAZU (Slovenija), Institut za filozofiju i društvenu teoriju (Srbija), Evropski omladinski centar (Srbija), Ephorate of Antiquities of Ioannina (Greece), Opština Omišalj (Hrvatska), Computer Technology Institute and Pres “Diophantus” (Grčka), Razvoja agencija Šibenik – Knin regiona (Hrvatska).

TRANSFER projekat je ko-finansiran od strane Evropskog transnacionalnog ADRION programa koji promoviše i podstiče saradnju između 8 zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija i Slovenija. Projektom se podržava inovativno upravljanje među partnerskim zemljama, koristeći njihove prirodne, kulturne i ljudske resurse i u isto vreme podstičući rast ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije u Jadranskoj i Jonskoj regiji.

Link zvanične web stranice: https://www.adrioninterreg.eu/

EVROPSKI OMLADINSKI CENTAR

EOC postoji u Srbiji od 2002. godine i zastupnik je projekta Evropske omladinske kartice (EYCA) koja pored brojnih beneficija iz različitih oblasti, ima za cilj da se omladinskoj i studentskoj populaciji omogući učestvovanje u mnogim međunarodnim programima čime se podstiče mobilnost i informisanost mladih.

Kao dugogodišnji partner Global Travel Group-e u Srbiji, EOC ima ekskluzivno pravo da učestvuje u razvijanju Internacionalne studentske identifikacione kartice (ISIC) čime se pridružuje mreži svetski jedinstvenog projekta za studente koji je prisutan u preko 120 zemalja sveta.

NAŠE KARTICE

Studentska kartica je osmišljena sa ciljem da podrži mobilnost mladih ljudi i studenata, upoznavanje sa različitim kulturama i učestvovanje u raznovrsnim programima i projektima.

Korisnici kartica mogu ostvariti brojne popuste i pogodnosti u Srbiji i širom Evrope iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, turizma, zabavno–rekreativnih sadržaja i omladinskih dešavanja.

KONTAKT INFORMACIJE

Starine Novaka 1 (prvi sprat)
Beograd, Srbija

+381 11 33 49 877

Ponedeljak-Petak
10-14h

info@mojakartica.rs
www.mojakartica.rs

Copyright © 2019 Moja Kartica, Beograd. All rights reserved. Web design by Kha Concepts and bokisha.NET

Copyright © 2019 Moja Kartica, Beograd. All rights reserved. Web design by Kha Concepts and bokisha.NET