Untitled design 37

O nama

Evropski omladinski centar (EOC) je osnovan 2002. godine u Beogradu i skoro dve decenije veoma uspešno ispunjava cilj pospešivanja i poboljšanja omladinskog, studentskog i učeničkog standarda preko brojnih međunarodnih projekata i programa, čime ulaže kreativnu i neprocenjivu energiju da svojim članovima omogući sticanje značajnih iskustava i podsticanje njihove mobilnosti.

Jedan od istaknutijih projekata čiji je EOC zastupnik je EYCA – Evropska omladinska kartica (European Youth Card) koja omogućava mladima do 30. godine starosti mnoštvo beneficija iz različitih oblasti u našoj i drugim zemljama Evrope, uz veliku podršku i partnerstvo na međunarodnom nivou sa Savetom Evrope i Evropskim parlamentom.

Kao dugogodišnji partner Global Travel Group-e u Srbiji, EOC ima ekskluzivno pravo da učestvuje u razvijanju Internacionalne studentske identifikacione kartice (ISIC) i Internacionalne profesorske identifikacione kartice (ITIC) čime se pridružuje mreži svetski jedinstvenog projekta za studente koji je prisutan u preko 120 zemalja sveta i prepoznat od strane UNESCO-a svojim uspešnim razvojem preko 60 godina u svetu.

Evropski omladiski centar je potpisnik brojnih sporazuma o saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i aktivni je partner Vlade Republike Srbije u kreiranju omladinske politike.

Saradnjom sa Fakultetima, Visokoškolskim ustanovama i Studentskim centrima širom Srbije, kao i brojnim omladinskim i sportskim organizacijama, ulažu se dodatni napori i kreativna energija da bi se što uspešnije odgovorilo na potrebe mladih.

Pratite nas:

 
GPA Partneri 4 1
GPA Partneri 9 1
GPA Partneri 12 1
council of europe removebg preview
european parliament removebg preview
european commission removebg preview
 
workandtravel 1
GPA Partneri 16 1
GPA Partneri 3 1
 
GPA Partneri 8 1
GPA Partneri 15 1
GPA Partneri 10 1