Preduzetništvo kao sport

takmičenje za mlade lidere na Balkanu

Globalna Fondacija za edukaciju i promociju liderstva tGELF (Global Education & Leadership Foundation) započela je svoju misiju i na Balkanu preko projekta Enterpenuership Sports Generation Competation (ESG) – Preduzetništvo sportske generacije, čime su mladi lideri iz Srbije dobili jedinstvenu priliku da, uz Makedoniju i Sloveniju, kandiduju svoje ideje za uspešno preduzetništvo kroz ovo globalno takmičenje.

Glavna karakteristika ovog projekta je nadmetanje mladih preduzetnika širom sveta, u prezentovanju ideja za pokretanje sopstvenog biznisa, kroz nekoliko nivoa takmičenja kakva smo navikli da gledamo u sportu.
Koncipirano kao višeslojno nadmetanje sa finalima na gradskom,državnom, konfederativnom i svetskom nivou, najuspešniji učesnici će predstavljati svoje ideje u „nokaut rundama“, a samo će najbolje ekipe ili pojedinci dobiti čast da predstavljaju svoju državu na globalnom nivou.
Inspiraciju za ovakav vid nadmetanja, Fondacija tGELF je pronašla u Olimpijskim igrama.

Takmičenje se sastoji iz tri kategorije. Prva podrazumeva fazu ideje i odnosi se na sve one koji imaju pripremljenu ideju za pokretanje nekog biznisa (proizvodnju i/ili uslugu), a trenutno nemaju osnovna sredstva da je sprovedu u delo. Druga kategorija – faza poduhvata, odnosi se na startapove – preduzeća koja nisu starija od sedam godina, dok je treća kategorija nazvana Socijalni uticaj, i odnosi se na socijalno preduzetništvo, na preduzetnike koji su posao pokrenuli sa ciljem da se socijalnim problemom ili problemom životne sredine pozabave kroz tržišni pristup.

Kroz sve faze takmičenja, prijavljeni učesnici su konstantno stimulisani i vođeni, bilo preko nagradnog fonda ili kroz konstanti monitoring i savete mentora – sudija stavljenih od eksperata u svim oblastima koje ovo takmičenje podržava.

Zbog epidemije Covid-19 ovogodišnje takmičenje biće održano onlajn preko specijalno dizajniranih virtuelnih programa. Publika će moći da glasa za svoje favorite i prati takmičenje takođe onlajn.

Projekat takmičenja kroz platformu ESG, osim vrednih nagrada, nudi priliku da najuspešnije ideje i koncept poslovanja zapaze neki od najvećih globalnih partnera tGELF Fondacije poput Gugla, Fejsbuka, Ujedinjenih Nacija, Koka Kole,Harvard i Braun univerziteta i mnogih drugih, ali i priliku mladim ljudima koji se ne takmiče da kroz volontiranje steknu nova radna iskustva, a time obogate svoj CV i postanu kompetentni na tržištu rada.

Veštine koje volonteri treba da poseduju su kreativnost, komunikativnost, sklonost za kreativno pisanje, razvoj aplikacija, veb tehnologije. Poznavanje engleskog jezika je obavezno, dok znanje još nekog od stranih jezika može da bude samo prednost. Fondaciju tGELF je osnovala porodica Khemka iz Indije, koja je osim po izvanrednim uspesima u svetu visokog biznisa, poznata i po humanitarnom radu i filantropiji. Fondacija tGELF je u svetu prisutna u više od 200 zemalja, do sada je pomogla osnaživanje više od 175 hiljada mladih preduzetnika i startopva baš preko ove platforme.

Fond nagrada za učesnike iz celog sveta je 300 miliona dolara.

Prijavljivanje za takmičenje budućih lidera traje do 12. novembra 2020. putem sajta www.esgx.global.

Preduzetnistvo
70 years logo with slogan page 0001
Untitled design 2
moja kartica & suma takmičenje
NERADNI DANI
Radno vreme tokom praznika 1
Untitled design 34
Neradni dani
nagradna_igra_danzaljubljenih