Studentska čip kartica

Koje su pogodnosti uz ISIC/EYCA Studentsku čip karticu?

Pored funkcije elektronskog evidentiranja podataka u Studentskom domu i restoranu, Studentska čip kartica sadrži i međunarodne  kartice ISIC i EYCA što znači da možeš koristiti sve njihove pogodnosti.

Međunarodna Studentska Identifikaciona kartica (ISIC)

  • Međunarodni studentski ID
  • Popusti širom sveta
  • Pogodnosti na prijave za Work and Travel program

Evropska omladinska kartica (EYCA)

  • Osiguranje i putno osiguranje – Korisnik Studentske čip kartice je osiguran od posledica nesrećnog slučaja 24h tokom važenja kartice. Pored toga, korisnik dobija i UNIQA putno osiguranje koje pokriva sumu za troškove lečenja do 5000 EUR. Na dodatne zahteve osiguranja korisnik ima pravo da ostvari popust od 25% u UNIQA poslovnicama širom Srbije.
    Više o osiguranju i pojmu nesrećnog slučaja možeš saznati u odeljku UNIQA osiguranje.
  • Popusti i pogodnosti u našoj zemlji i drugim zemljama Evrope
  • Pokloni i vaučeri
kartice 02

Kako da postanem korisnik Studentske čip kartice?

Prilikom apliciranja za jedan od Studentskih domova širom Srbije ili upisa školske godine na jednom od fakulteta koji su u sistemu Studentske čip kartice, možeš podneti zahtev za vađenje kartice. Instrukcije dobijaš direktno u Studentskim službama.

I ako ne koristiš usluge Studentskog doma možeš aplicirati za Studentsku čip karticu i izvaditi je u Studentskom centru u svom gradu.

Važenje  Studentske čip kartice i ISIC/EYCA licenca

Studentska kartica fizički važi dve godine, dok licence ISIC i EYCA važe godinu dana. Svake godine, nakon upisa zimskog semestra potrebno je produžiti karticu i licence radi korišćenja osiguranja i popusta tokom cele godine.

Za produženje ISIC/EYCA Studentske čip kartice potrebno je doneti na uvid indeks ili potvrdu sa fakulteta o upisanom zimskom semestru i statusu studiranja, kao i račun o plaćenom produženju prava na ishranu i produžavanju ISIC i EYCA licenca.