Održan seminar za mlade pod nazivom ‘’Pospešivanje usluga za mlade i dosezanje novih metoda za rad’’

25. – 29. novembar, 2019. Palma de Majorka

Još jedan sjajan seminar za mlade održan je u Palma de Majorci u Španiji,  od 25. do 29.novembra, 2019. na inicijativu tri najveće evropske  asocijacije:  EURODESK, EYCA (European Youth Card Association) i EYRICA (European Youth Information and Counselling Association).

Učesnici seminara bile su organizacije koje imaju veliki uticaj na omladinsku politiku i omladinu generalno u svojim zemljama kao što su Youth and Lifelong Learning Foundation (Kipar); Agency for Mobility and EU Programmes (Hrvatska, nacionalna agencija za Erasmus+); The Secretariat for Youth of the Westpomeranian Region (Poljska);  Agence National pour l’Information des Jeunes (Luksemburg); Centre for Data Innovation (Belgija); INJOVE Menorca (Španija); ProMo-Cymru (Vels); Association for  Education Mladiinfo International (S. Makedonija); NYCA (Bugarska); Movijovem (Portugal); Eurodesk (Belgija); Momentum World (V.Britanija); Luckan (Finska) i još mnogo drugih.

Mesto na seminaru bilo je rezervisano i za Evropski omladinski centar i Srbiju, koga je predstavljala naša Dragana Adžančić.

Tema seminara bila je “Pospešivanje usluga za mlade i dosezanje novih metoda za rad na njihovim potrebama u svetu omladinske politike “ u okviru koje su mladi stručnjaci širom Evrope imali priliku da razmene iskustva i ekspertize kada je u pitanju rad sa mladim ljudima na nacionalnom i Evropskom nivou. Posebna pažnja bila je usmerena na primeni digitalnih sredstava, online metoda i društvenih mreža za poboljšanje dopiranja do mladih ljudi, njihovih interesovanja i samim tim, nalaženja načina da se kroz okvir online platformi stvori simbioza između ponuda omladinskih organizacija i potreba mladih, sa druge strane.

Od velikog značaja bile su prezentacije Aleksandra Makele,savetnika bivšeg premijera Republike Finske i direktnog zaposlenog lobiste Facebook-a, koji je kroz pozitivne primere pokazao metode putem kojih se društvene mreže mogu koristiti za proširenje korisnih i pre svega zanimljivih, atraktivnih informacija u svetu omladinske politike, zatim ProMo Cymru, omladinske organizacije iz Velsa i Momentum World, omladinske organizacije iz Engleske.

Sa seminara smo poneli pregršt pozitivnih utisaka i novih saznanja, te nam ostaje da spremimo nove i zanimljive sadržaje za sve naše korisnike! Pratite nas i budete u toku sa svim evropskim tokovima i trendovima za mlade!

Budi i ti deo omladinskog poretka, postani član EYCA-e !

EVROPSKI OMLADINSKI CENTAR

EOC postoji u Srbiji od 2002. godine i zastupnik je projekta Evropske omladinske kartice (EYCA) koja pored brojnih beneficija iz različitih oblasti, ima za cilj da se omladinskoj i studentskoj populaciji omogući učestvovanje u mnogim međunarodnim programima čime se podstiče mobilnost i informisanost mladih.

Kao dugogodišnji partner Global Travel Group-e u Srbiji, EOC ima ekskluzivno pravo da učestvuje u razvijanju Internacionalne studentske identifikacione kartice (ISIC) čime se pridružuje mreži svetski jedinstvenog projekta za studente koji je prisutan u preko 120 zemalja sveta.

NAŠE KARTICE

Studentska kartica je osmišljena sa ciljem da podrži mobilnost mladih ljudi i studenata, upoznavanje sa različitim kulturama i učestvovanje u raznovrsnim programima i projektima.

Korisnici kartica mogu ostvariti brojne popuste i pogodnosti u Srbiji i širom Evrope iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, turizma, zabavno–rekreativnih sadržaja i omladinskih dešavanja.

KONTAKT INFORMACIJE

Starine Novaka 1 (prvi sprat)
Beograd, Srbija

+381 62 10 26 260
+381 63 26 10 26
+381 60 39 96 991

Ponedeljak-Petak
08-16h

info@mojakartica.rs
www.mojakartica.rs

Copyright © 2019 Moja Kartica, Beograd. All rights reserved. Web design by Kha Concepts and bokisha.NET

Copyright © 2019 Moja Kartica, Beograd. All rights reserved. Web design by Kha Concepts and bokisha.NET